woning huren van particulier

Kuipers Makelaardij verhuurt ook particuliere woningen


Ik wil mijn eigen woning verhuren

Als je als particuliere woningeigenaar een nieuwe woning heeft gekocht en deze ook al bewoont en de voormalige woning nog in bezit heeft/of nog niet verkocht, kun je besluiten om de "oude" woning tijdelijk te verhuren. Ga je voor een bepaalde tijd naar het buitenland dan kun je besluiten om de woning in beheer te geven bij Kuipers Makelaardij.

Er zijn echter een aantal beperkingen. Zo moet je voor verhuur volgens uw hypotheekakte toestemming vragen aan uw hypotheekverstrekker.

Deze handeling, ofwel het toestemming vragen en melding maken van verhuur bij de hypotheekverstrekker, valt onder je eigen verantwoordelijkheden en verricht je zelf voordat aan jou de vergunning tot verhuur middels de leegstandswet is verstrekt door de Gemeente waarbinnen je woonachtig bent. Op de diverse websites waaronder die van de Gemeente kunt u hierover exacte informatie vinden.

Daarnaast wordt de huurder beschermd volgens de huurwet. In de praktijk is er meestal sprake van kortlopende overeenkomsten voor enkele maanden, welke worden voorzien van allerhande documenten. Hiertoe kan Kuipers Makelaardij als verhuurmakelaar goed van dienst zijn. Houdt daarnaast rekening met de mogelijkheid dat een huurder zich zal inschrijven in de Gemeente.

Ik wil een woning huren van een particulier

Als je een woning zoekt voor een bepaalde periode dan is `huren van een particulier` een optie. Het verschil met een woning van een vastgoedmaatschappij is dat je met een particulier afwijkende afspraken kunt maken over prijs en periode. Voor het huren van een woning van een particulier worden andersoortige huurovereenkomsten gebruikt.

Deze overeenkomsten wijken af versus de overeenkomsten waarin meer wettelijk bepaalde regelingen zijn opgenomen. Buiten de technische feiten waar wij goed in thuis zijn biedt een dergelijke woning meer vrijheid. Maar een particulier heeft wel een andere beweegreden om te verhuren. Hij heeft meestal een andere woning gekocht en bewoond die ook. In de praktijk zul je de woning moeten verlaten als hij deze weet te verkopen. Een belangrijk verschil met de geldende huurregelingen is dat je dan geen huurbescherming geniet. Je moet de woning uit!. Een gang naar de kantonrechter is kostbaar en heeft geen effect.

Huren van een particulier is zo gek nog niet maar kent een aantal haken en ogen. Ga je dit doen laat je dan bijstaan door Kuipers Makelaardij. Vertrouwd en zonder fouten.